De fleste af os har prøvet at sætte noget i ovnen og opdage, at ovnen bager ujævnt. Den ene side af maden er måske bagt lidt for meget, mens den anden måske har fået lidt for lidt. Men hvorfor bager ovnen ujævnt?

For mange plader i en traditionel ovn

Når en ovn ikke bager med lige stor effekt i hele ovnrummet kan det måske skyldes, at du bruger en traditionel ovn og bruger to plader. Når man vælger traditionel ovn, bager ovnen med over- og undervarme, og derfor kan den ikke fordele varmen på mere end en plade. Med to plader i en traditionel oven, får øverste plade ikke nok undervarme, og den underste plade får ikke nok overvarme.

Når man bruger mere end en plade i ovnen, skal man derfor altid vælge at bruge varmluftsfunktionen, fordi den fordeler varmen i hele ovnrummet, så maden på begge plader bliver bagt lige meget.

Defekte hængsler i ovenlågen

At ovnen ikke bager jævnt kan også skyldes, at hængslerne til ovnlågen er defekte. Det kan heldigvis nemt skiftes af en servicereparatør som JF Hvidevareservice, så ovnen igen lukker tæt igen.

En utæt tætningsliste

Fejlen kan også skyldes, at der er tætningsliste / lågepakning, der er gået i stykker eller ikke længere slutter tæt, fordi den er blevet hård. Hvis tætningslisten er defekt, kan den ikke længere slutte helt tæt, og derfor bliver varmen ikke fordelt jævnt i selve ovnrummet, og du kan opleve, at ovnen bager ujævnt. Det kan vi også hjælpe dig med at udbedre.

Defekt varmelegeme

Ujævn bagning kan også skyldes, at det er et varmelegeme, der er gået i stykker. Hvis det er tilfældet, kan det repareres igen.

Kontakt os og få repareret din ovn

Hvis du har problemer med, at din ovn bager uens, så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne og hjælper dig med at udbedre problemet.