Kan det betale sig at reparere sine hvidevarer, hvis din vaskemaskine, tørretumbler eller opvaskemaskine går i stykker? Mange tænker: “Det er sikkert dyrt. Den går måske i stykker igen inden så længe. Og måske er det nemmere bare at gå ned og købe en ny.”

Lad os starte med at se på prisen. Hvis det for eksempel er pumpen på din vaskemaskine, der er gået i stykker, så koster en ny pumpe på langt de fleste vaskemaskiner små 350 kroner. En tekniker kan som regel udskifte den på en halv time. Det betyder, at inklusiv installation, kørsel og en ny pumpe, så ender det må cirka 1.050 kroner. Så det kan ofte godt betale sig at reparere sine hvidevarer.

Hvis det for eksempel er varmelegemet på din Miele-vaskemaskine, der er defekt, så er reservedelen en lille smule dyrere end andre mærker. Her vil et nyt varmelegeme koste små 450 kroner. Hvis du så lægger prisen til et servicebesøg med installation samt kørsel oven i, ender prisen på cirka 1.150 kroner.

Men kan det så holde, tænker du måske.

Ja, er det korte svar. I langt de fleste tilfælde forlænger du dine levetiden flere år, når du reparerer din vaskemaskine, opvaskemaskine eller tørretumbler, hvis de får en defekt.

Kan det betale sig at reparere vaskemaskine, tørretumbler eller opvaskemaskine? Ja! For det er godt for miljøet og pengepungen

Det er som regel langt billigere at reparere dine hvidevarer end at købe nyt. Men det er også en meget stor fordel for miljøet.
Der udledes nemlig langt mere CO2 ved produktionen af en enkelt vaskemaskine, end maskinen kommer til at producere i hele sin levetid. Derudover skal der anvendes både jernmalm og aluminium i produktionen, som begge er begrænsede ressourcer. Det vil altså sige, at vi belaster miljøet meget mindre, hvis vi reparerer vores hvidevarer i stedet for at købe nyt. I fremtiden ser vi et langt større fokus på at forlænge vores produkters levetid og passe på vores ting i stedet for at forbruge og producere i samme hastighed, som vi har gjort tidligere.

Få din vaskemaskine til at holde længere ved at reparere den – det kan godt betale sig

Det handler derfor om at sørge for, at vores hvidevare kan fungere længst muligt. Under vores ‘Gode råd’ har vi samlet tips og tricks til, hvordan du vedligeholder din opvaskemaskine, tørretumbler og vaskemaskine, så de holder længst muligt. Til gavn for din økonomi og miljøet.